Dr Garadnai Nóra fogorvos

A szép mosoly mindent megér! Fogászat Miskolcon.

Fogfehérítés


A fogfehérítés a fogászat kozmetikai irányultságú szolgáltatása.

A dohányzás, a kávé, a tea, és a mai élelmiszerekben nagy mennyiségben előforduló mesterséges színezőanyagok illetve bizonyos gyógyszerek a fogak elszíneződését okozzák.

A fogászati kezelésektől tartó, félő pácienseknek fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy kifejezetten esztétikai kezelés, és nem fogorvosi beavatkozás.

fogfehérítési eljárás során nem az a cél, hogy minden páciensnek vakítóan fehér fogazata legyen. Tudomásul kell venni, hogy egyéni eltérések vannak az egyének fogszínei között. Semmiben, így fogszínünkben sem vagyunk egyformák. Érdemes tisztázni azt, hogy nem a „fal” fehérségű fogszín elérése a cél. Ezzel szemben a lehető legvilágosabb, legszebb mosolyt biztosító, az arccal harmonizáló fogszín a kívánatos. A professzionális fogfehérítés hatékonyságára és eredményére garancia az orvosi felügyelet mellett történő kezelés.

 A fogfehérítést addig nem kezdjük meg, míg a szükséges előfeltételek nem biztosítottak.

Először is, professzionális szájhigiénés kezelésre van szükség, ami a fogkövek eltávolítását jelenti. Másodszor, a hibás széli záródású töméseket és szuvas fogakat el kell látni. A töméssel ellátott fogak esetében fehérítés folyamán tömés színe nem változik, fogfehérítés előtt ezt is mérlegelendő. 

A fogfehérítési eljárás tehát különösebb felkészülést nem igényel, és ha önnek van szabad másfél órája, már meg is kezdhető.

Fogfehérítés ára: 50.000 Ft