Dr Garadnai Nóra fogorvos

A szép mosoly mindent megér! Fogászat Miskolcon.

Fogtömés

Esztétikus fogtömések ( fotopolimerizációs, fogszínű tömések)

 A fogfelszínen tartósan jelen lévő lepedék savképző baktériumai felelősek a fogszuvasodás kialakulásáért. A tartós savhatás az ásványi anyagok kioldódását segíti elő. Először a zománc felszín alatti rétege válik porózussá, majd - újabb ásványi anyag-vesztés következtében- szuvas üreg jöhet létre.

A szuvasodás okozta lyukakba – a megfelelő és szakszerű tisztítás után– esztétikus tömés kerül, amely a fog természetes színéhez illeszkedően fehér, így szabad szemmel észre sem vehető a beavatkozás. A fogak tökéletesebb esztétikai helyreállításához jó minőségű, megvilágítás hatására kikeményedő (fotopolimerizációs) tömőanyagokat használunk a fogak konzerválására.

A mai modern töméstechnika lehetővé teszi, hogy a legkevesebb foganyag elvesztése mellett erős kötésű, kiváló széli záródású esztétikus tömést hozzunk létre, ami a megvilágítás hatására azonnal megköt.

Természetesen nem csak újakat készítünk; igény esetén a régi amalgámtöméseket is kicseréljük modern, esztétikus tömésekre! Fontos, hogy a fogtömés időben készüljön el, amikor még felületes a szuvasodás, így a gyökértömés elkerülhető!

Miskolci fogászati rendelőmben kizárólag esztétikus, fehér tömőanyagokkal dolgozom. 

Fogtömés ára: 10.000 - 18.000 Ft