• Fogászati rendelő Miskolcon

    Fogászati rendelő Miskolcon

  • Fogorvos Miskolcon

    Fogorvos Miskolcon

Fogtömés

Esztétikus fogtömések ( fotopolimerizációs, fogszínű tömések)

 A fogfelszínen tartósan jelen lévő lepedék savképző baktériumai felelősek a fogszuvasodás kialakulásáért. A tartós savhatás az ásványi anyagok kioldódását segíti elő. Először a zománc felszín alatti rétege válik porózussá, majd - újabb ásványi anyag-vesztés következtében- szuvas üreg jöhet létre.

A szuvasodás okozta lyukakba – a megfelelő és szakszerű tisztítás után– esztétikus tömés kerül, amely a fog természetes színéhez illeszkedően fehér, így szabad szemmel észre sem vehető a beavatkozás. A fogak tökéletesebb esztétikai helyreállításához jó minőségű, megvilágítás hatására kikeményedő (fotopolimerizációs) tömőanyagokat használunk a fogak konzerválására.

A mai modern töméstechnika lehetővé teszi, hogy a legkevesebb foganyag elvesztése mellett erős kötésű, kiváló széli záródású esztétikus tömést hozzunk létre, ami a megvilágítás hatására azonnal megköt.

Természetesen nem csak újakat készítünk; igény esetén a régi amalgámtöméseket is kicseréljük modern, esztétikus tömésekre! Fontos, hogy a fogtömés időben készüljön el, amikor még felületes a szuvasodás, így a gyökértömés elkerülhető!

Miskolci fogászati rendelőmben kizárólag esztétikus, GC Gradia és ASTERIA fehér tömőanyagokkal dolgozom. 

Fogtömés ára:  8000- 15000 Ft

 

Inlay, onlay (betét)

Nagy kiterjedésű anyaghiányt már nem tudunk esztétikus töméssel ellátni. Ebben az esetben a betét az a tömés, amelyet szilárd állapotban helyezünk az üregbe és azt ott ragasztással rögzítjük. A betét a lenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készül el. 
A rágófelszín egészét beboríthatja (onlay), vagy kisebb anyaghiány esetén egy részét fedi (inlay). Tartós, kopásálló, esztétikus restauráció, mely visszaadja a fog eredeti formáját és színét. Ezen tömés a kis- és nagyőrlőfogak ellátását szolgálja. Gyakran alkalmazzuk kiterjedt szuvasodás, csücsöktörés esetén, illetve gyökérkezelt fogak végleges ellátásaként.

 


Kapcsolat

Üzemeltető:
Dr Garadnai Nóra

Rendelő: 
3520 Miskolc Gyula u 14.

Térkép itt

Telefon:

+36309650331 Hívj                                                                                           
E-mail:

garadnai.nora@gmail.com

garadnainora@miskolcifogorvos.hu

Nyitvatartás : előre egyeztetett időpontban

Hétfő: 8.30 - 13.00

kedd: 13.00 - 19.00

Szerda:8.30 - 13.00

csütörtök:13.00 - 19.00

péntek: 8.30  - 12.00